Diskuse

Charitativní společnost Oxfam by byla třetí nejbohatší zemí na světě

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J43a86n 86R58á41ž

30. 7. 2017 14:33

Je až úsměvné kolik lidí žije v představě, že těch 20% bohatých, co mají údajně větší majetek, než zbytek světa, má ty peníze uskladněné někde ve skříni. A kdo tento dojem vyvolává, vyvolává jen závist lůzy.

Kamarád se mi svěřil, že si nechal udělat tržní ocenění své firmy. 50 milionů zní výsledek jeho desetiletého podnikání. A při tom podle vlastních očí slov ještě neměl na svém soukromém účtu víc jak sto tisíc. I na dům si vzal hypotéku, neb všechny prostředky dává na rozvoj firmy.Dá se předpokládat, že dost z jeho zaměstnanců má k utrácení větší bohatství, než on.

A tak je to s většinou těch nejbohatších. I na dva dny nejbohatší muž světa má ty miliardy o kterých se píše v 17% majetku Amazonu a tak, dokud svůj podíl neprodá, je to jen virtuální majetek. A rozhodně zasluhuje respekt, ne odsouzení, za to jakou společnost vybudoval po svých začátcích v garáži, stejně jako kdysi začínal i Steve Jobs.

Tito lidé žijí relativně skromně, jako jeden z pětice nejbohatších, Warren Buffet, u něhož je skromnost jeho soukromí přímo legendární.

1 0
možnosti

M76i17l68a41n 56R24a91d23e82k

28. 7. 2017 23:09

Toto jsou novodobe cirkve, hlasali take chudobu a zili v prepychu.

0 0
možnosti

Hned v první větě perexu píšete, že 8 lidí vlastní to, co polovina populace. Oproti tomu stránka světového ekonomického fóra 2016 uvádí dle Credit Suisse : "The bank compiled data showing that just 0.7% of the world's adult population owns almost half of the world's wealth, while the bottom 73% have less than $10,000 each."

0,7% dospělé populace je několik miliónů lidí.

Stejně zmatečný mi připadá celý článek. 2 Matějové ho psali a třetí matěj překládal :-P ?

0 0
možnosti
Foto

Celý perex je však myšlen ironicky. Jedná se o polopravdu, kterou média rozšiřují. "New estimates show that just eight men own the same wealth as the poorest half of theworld." - Tak začíná report Oxfamu. Právě proti této zprávě je článek zaměřen. Jak jste si povšiml, už samotná analýza dat Credit Suisse potvrzuje, že je zpráva Oxfamu čistá lež.

1 0
možnosti